Златанова: Спешно трябва да се избере ново компетентно ръководство на ДФЗ 11.07 | 17:00

Периодът е решаващ, категорична е тя

От Теодора Кокаланова

"Министърът на земеделието и храните спешно трябва да свика Управителния съвет на ДФ Земеделие и много бързо да бъде избран нов изпълнителен директор. Периодът е решаващ, в края на програмния период сме и всеки ден забавяне без решения и без работещо ръководство във фонда биха били опасни.

Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Тя препоръча час по-скоро да има ново ръководство на ДФЗ, което да е от компетентни хора, които са наясно с работата на фонда и, които да могат много бързо да навлязат в спешните задачи, които предстоят.

"Най-важното за мен е да има компетентно ръководство, което да започне да решава проблемите веднага. Сроковете текат и няма време за отлагане", отбеляза Златанова. 

Според вицепремиера ако не бъдат забавени решенията и ако работата продължи в бързи срокове, не би трябвало да има риск от загуба на средства и земеделските производители не би трябвало да се тревожат.

"Затова призовавам министъра към бързи и спешни действия с оглед на това да бъдем сигурни, че хората, които поемат работата, ще се справят. Това за мен е ключовото", категорична бе Златанова. По думите й не може да идентифицираме такава сериозна институция с нито една личност, съобщи БНР.

 

Водещи