Зловеща катастрофа във Враца с един убит и четирима ранени 29.07 | 14:00

Две коли се сблъскаха челно, удариха и велосипедист

От iNews.bg

Зловеща катастрофа отне човешки живот във Враца. Пътният инцидент е станал в петък вечерта на кръстовище срещу спирката на Стария пазар, съобщи Нова телевизия.

По първоначална информация автомобил, идващ от посока жилищен комплекс "Дъбника", се сблъсква в пътуваща в насрещното кола. Двете коли обаче блъскат велосипедист, който е в тежко състояние.

Двете коли също  смачкани, а едната направо е разцепена. В нея са пътували трима души, от които единият е полицай. Те са откарани в болницата с опасност за живота.

От Областната дирекция на МВР във Враца излязоха с официална информация за катастрофата на Стария пазар в града.

"В 21.35 ч. се сблъскват "Пежо", управлявано от 26-годишен мъж от Враца и БМВ, зад чийто волан е 24-годишен млад мъж от с. Градешница. При удара колите се завъртат и "Пежо"-то блъска движещия се по пътното платно велосипедист - 36-годишен мъж, който е полицай", се посочва в изявлението.

На място е загинал и пътуващ на задната седалка в "Пежо"-то мъж на 34 години, от Криводол. Той е изхвърчал през стъклото и е паднал по стълбите на близкия подлез.
 
При пътния инцидент са ранени общо четирима мъже и една жена. Пътуващият на предната дясна седалка в "Пежо"-то мъж - на 29 години от Враца, е с множество травми и е настанен в интензивното отделение на врачанската болница с опасност за живота.

С комоцио, контузни рани и натъртвания е 26-годишният шофьор на "Пежо"-то, който е оставен за наблюдение в Хирургичното отделение на същата болница, но за живота му няма опасност.
 
Колоездачът е получил фрактури на черепа и на четири ребра отляво, има също контузна рана на левия крак. За живота му има временна опасност. Той е транспортиран за лечение във Военномедицинска академия в София по настояване на неговите близки.
 
Водачът на БМВ-то е получил само охлузни рани и натъртвания и след като е бил прегледан в Центъра за спешна медицинска помощ, е освободен. Неговата спътничка в колата също е само с охлузни рани и натъртвания и след преглед при лекарите от спешния център се е прибрала вкъщи.

Нанесените щети по автомобилите са за около 5000 лева, а извън тях е разрушена шест метра предпазна ограда и част от автобусна спирка.
 
Причините за тежкото пътно-транспортно произшествие са в процес на изясняване. Най-вероятната причина за катастрофата според направените разследвания на полицията до момента, е отнемане на предимството на насрещно движещия се автомобил при ляв завой от страна на шофьора на "Пежо"-то и движение с несъобразена скорост от страна на водача на БМВ-то.
 
И на двамата водачи е направен тест с дрегер. Пробата на шофьора на "Пежо"-то е отчела 0,5 промила алкохол, а на колегата му от БМВ е отрицателна. На велосипедиста не е било възможно да се направи тест с дрегер поради физическото му състояние.
 
По случая е образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени