Зърнопроизводителите готвят влизане с тежка техника в София 04.12 | 16:57

Възможно е тракторите да останат в София до 8 декември

От Ивайло Ачев

170 тежки селскостопански машини ще влязат в понеделник вечер (5 декември) в София в поредното действие от протеста на зърнопроизводителите у нас, заяви заместник-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Радослав Христов.

Според него Столична община е дала разрешение за протеста и фермерите са готови да останат в София до четвъртък (8 декември). Това ще стане, ако във вторник (6 септември) не бъде постигнато споразумение между зърнопроизводителите и правителството, твърди Христов, предаде econ.bg, позовавайки се на информация на "Дарик радио".

Същевременно пред БНР министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов изрази надежда, че в крайна сметка ще има разумно решение на въпроса със субсидиите. За пореден път той обясни, че няма как преди 2014 година да се въведе таван на субсидиите, който да направи по-справедливо разпределението на парите. Найденов допълни, че няма начин заради исканията на зърнопроизводителите да пострадат други сектори на българското земеделие.

Водещи

Най-четени