И "Атака" възмутени от президента 08.08 | 17:16

Заради "съмнителната от протоколна гледна точка среща с вицепремиера на Турция Бекир Боздаг"

От Кремена Бедерева

Павел Шопов е оттеглил подписа си като вносител на промени на закона за вероизповеданията, съобщиха от пресцентъра на "Атака".

Народният представител от "Атака" е бил подведен, че внесените промени ще бъдат редактирани, тъй като в сегашния си вид дават възможност за спекулации с имоти на мюфтийството, се посочва в прессъобщението.

Тъй като редакциите до момента не са направени, въпреки обещанията, Павел Шопов оттегля подписа си, съобщават от пресцентъра на партията. Партия "Атака" призовава другите вносители на закона да преосмислят текста му и "да го редактират в посока на българския национален интерес".

"Атака" с голяма тревога отбелязва "претенциите на Главното мюфтийство за усвояване на имоти и издигане на джамии в изконни християнски центрове и населени места, където няма мюсюлмани".

От партията заявяват, че са категорично против проектите за възстановяване на джамии в Кюстендил, Стара Загора и други градове на България, на места, които са културно исторически паметници.

"Атака" изразява "възмущението си от поведението на президента Росен Плевнелиев, който отиде на съмнителна от протоколна гледна точка среща с вицепремиера на Турция Бекир Боздаг, който неясно по чия покана е в България", се посочва още в съобщението.

Водещи

Най-четени