И БСП видя външен натиск в информацията за "Хизбула" 05.02 | 18:33

Според Станишев правителството поддържа версията на Израел

От Филипа Тодева

Лидерът на БСП Сергей Станишев заподозря външен натиск в огласяването на информацията, че ливанската групировка "Хизбула" стои зад атентата на летище Сарафово в Бургас

"Това за мен е направено под външен натиск. Питам се каква е цената за подобно изявление и най- вече – кой ще я плаща”, изтъкна Станишев. По думите му се създават допълнителни рискове за сигурността на гражданите в България.

"Не дай Боже нещо да се случи, според мен това е неоправдано действие и изключително опасно”, каза лидерът на БСП. Попитан откъде според него идва външният натиск,

Станишев отговори: "Очевидно е, че не е от Москва или от Брюксел”.

Според него от чутото на КСНС не става ясно кой стои зад атентата. Той беше категоричен, че това, което казва правителството е необосновано.

"Разследването продължава. Не може да се говори за категорични доказателства за конкретните извършители, камо ли за организация, която стои зад атентата. За мен това е абсолютно неоправдано от гледна точка на националната сигурност и рисковете, които се поемат по този начин, най-вече по отношение на хората в България, на обикновените граждани”, заяви Станишев.

Той подчерта, че е призовал представителите на службите да кажат какво ще последва и колко ще се засилят рисковете, след обявяването на някакви етапни резултати.

"Очевидно правителството е избрало политическия подход и по същество огласява една версия, която беше заявена от държавата Израел още в първия ден след атентата”, отбеляза лидерът на БСП.

Водещи

Най-четени