И Борисов се стресна от сделката с Царските конюшни, иска светкавична проверка 09.09 | 11:37

Главният инспекторат трябва да установи спазен ли е Законът за държавната собственост

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов разпореди на Главния инспекторат да извърши в максимално кратък срок проверка в Областна администрация – София-град по повод извършена сделка с имот – държавна собственост - т. нар. царски конюшни. Инспекцията трябва да установи спазен ли е Законът за държавната собственост (ЗДС) при извършването на разпоредителната сделка от областния управител на област София-град, съобщиха от правителствената пресслужба. Проверката трябва да установи също поискано ли е и получено ли е съгласие от ръководителя на ведомството, в чието управление е предоставен имотът – държавна собственост, за извършване на продажбата, каквото е изричното изискване ЗДС.

Докладът на Главния инспекторат трябва да съдържа предложения до премиера за последващи действия. Във връзка с постъпили запитвания в пресслужбата на МС уточняват, че до публичното изнасяне на данни за осъществената сделка, Борисов не е бил информиран за нея.

БГНЕС припомня, че вчера председателят на БСП Корнелия Нинова изнесе данни, че преди 2 месеца областният управител на София Веселин Пенев, излъчен от РБ и назначен от Бойко Борисов, и зам.-областният управител от ГЕРБ Томи Николов, продават т.нар. царски конюшни, 7 декара и половина на пъпа на София, кв. "Оборище”, на 100 метра от паметника на Васил Левски, за сумата от 658 870 лв. Т.е. по 90 лв. на квадратен метър.

Водещи

Най-четени