И Георги Кадиев с нова партия, обявява я до дни 14.02 | 18:47

Бившият депутат има свой политически порект, за да рестартира системата

От iNews.bg

Изключеният от БСП депутат Георги Кадиев ще обяви създаването на нова лява партия до дни. Той ще направи своя политически проект с група съмишленици. С кого, защо и как обаче – ще обяви след няколко дни, съобщи самият Кадиев в неделя в профила си във Фейсбук.

"В последните месеци постоянно ме питат какви са политическите ми планове. И е време да отговоря. Най-лесното е да емигрирам. Два милиона българи го направиха. Лесно е да отида в друга партия и да стана част от статуквото. Лесно е и просто да довърша мандата си в парламента, да печеля или губя маловажни ежедневни битки. Но за тези 10 години в политиката се убедих, че системата е непоправима. Кръпките не помагат. Реформите се провалят една след друга. Историческите компромиси доубиват държавата. Трябва ВСИЧКО ОТНАЧАЛО. Огромно усилие, което си заслужава, само защото не искаме да сме последното поколение, изпратило децата си в чужбина и закрило държавата", написа той в профила си в социалната мрежа.

Евентуалната нова партия на Кадиев ще е трета формация, отцепила се от БСП, след "Движение 21" на Татяна Дончев и АБВ на Георги Първанов.

 

 

Водещи

Най-четени