И Демерджиев скочи: Обидни са внушенията от Нидерландия, че срещу 50 евро може да се премине границата 03.12 | 12:39

Цената за членството ни в Шенген, не може да бъде достойнството на българските полицаи! Не сме готови да платим такава цена, заявява в позиция си вицепремиерът

От iNews

България полага изключителни усилия, за да гарантира сигурността на партньорите си. Това се посочва в позиция на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод обявеното от Нидерландия намерение да гласува срещу присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство.

Иван Демерджиев изтъква усилията на страната ни и силите за сигурност по охраната на границата, за да отговори на всички изисквания на европейските си партньори и определя като "изключително обидни внушенията, че срещу 50 евро може да се премине границата".

Министърът припомня още, че България успешно е преминала през две последователни проверки под ръководството на Европейската комисия, които са приключили с доклади, които категорично посочват, че страната ни отговаря на всички изисквания на Шенгенското законодателство.

Цената за членството ни в Шенген, не може да бъде достойнството на българските полицаи! Не сме готови да платим такава цена!", заявява в позицията си вицепремиерът Иван Демерджиев.

 

Водещи

Най-четени