И РБ започна да олевява, обещава по-ниски данъци 18.02 | 17:11

Социални помощи и безплатни учебници, ако децата ходят на училище, предвижда програмата на Реформаторите

От iNews.bg

Реформаторският блок стана поредната дясна формация на политическата сцена у нас, която започна да олевява. В навечерието на старта на предизборната кампания, която започва другата седмица, РБ обеща намаляване на данъци, безплатни учебници за учениците, ако влезе в новия парламент. Подобно олевяване вече видяхме и от страна на ГЕРБ.

По-високи доходи за заетите в сферата на образованието, здравеопазването и в сектор сигурност. Това са част от приоритетите на Реформаторите заложени в предизборната им програма. Партиите в коалицията се ангажират с поетапно намаляване на ДДС до 18%. Предвиждат и запазване на плоския данък. Обещават безплатни учебници от 1-ви до 12 - клас. Настояват получаването на социални помощи да бъде по-широко обвързано с посещението на децата в училище, предаде бТВ. Обещават и реформи, които да гарантират по-бързи съдебни производства и борба с корупцията.

Програмата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" е предложение за договор за подредба на модерната държава. Това заяви говорителят на коалицията Петър Москов.

Той коментира, че в момента моделът на подредба е сбъркан - държавата се е изтеглила от секторите, които формират качеството на живота (образование, здравеопазване, инфраструктура, сигурност) и продължава да стои мъчително за бизнеса в сферите, свързани с икономиката, каза той. Според него този модел трябва да се обърне.

Програмата на блока е дясна, консервативна и отстояваща традиционните национални ценности, каза той и допълни, че тя стъпва на реален управленски опит.

Съдебната реформа трябва да бъде завършена, за да има бърз, ефективен и справедлив съдебен процес, заяви Димитър Делчев.

Водещи

Най-четени