И РЗС иска парламентарна комисия да разследва скандала "Йосифова" 14.03 | 19:17

Вчера, 13 март, ГЕРБ даде идея за създаване на комисия

От Ивайло Ачев

Народните представители от "Ред, законност и справедливост" (РЗС) ще подкрепят идеята за създаване на парламентарна анкетна комисия, която да разследва скандала около договора между българското правителство и австрийския лобист Петер Хохегер, в който са намесени имената на бившия български премиер Сергей Станишев и приятелката му - Моника Йосифова.

Според РЗС с помощта на комисията задължително трябва да се отговори на въпроса: Взела ли е Моника Йосифова 270 000 евро и на какъв принцип е избрана нейната фирма като подизпълнител?

Българският данъкоплатец има право да знае по какъв начин са изразходвани неговите средства и какви са резултатите, казват в специално съобщение от РЗС. Става въпрос за сериозна сума, дадена за утвърждаването на положителния образ на България в ЕС.

Народните представители от РЗС ще настояват парламентарната комисия да провери не само тези договори, но и всички договори на правителството на Сергей Станишев с наши и чужди ПР агенции. Убедени сме, че анкетната комисия ще установи и други, не по-малко скандални факти около "положителния имидж” на България по времето на Тройната коалиция, казват от РЗС.

Водещи

Най-четени