И СДС подкрепи ветото на България за С.Македония 18.11 | 11:32

Винаги сме били за евроатлантическата й интеграция, но кандидат-членките не трябва да внасят пробелми в ЕС, се казва в позиция на партията

От iNews.bg

СДС напълно подкрепя позицията на българското правителство, да наложи вето на преговорите с Република Северна Македония. Това се казва в позиция на партията, разпространена до медиите.

"Ние, от СДС, винаги сме били за евроатлантическата интеграция на Северна Македония, през годините сме били най-ревностните застъпници на тази идея и продължаваме да смятаме, че това трябва да се случи. Но членството е двустранен процес и държавите кандидатки не трябва да внасят в Европейския съюз нерешени двустранни проблеми”, казват от СДС.

"Разширяването на общността трябва да бъде основано на ценности и правила, осъзнати и приети от държавите, които искат да се присъединят. Както заявихме и в позицията си от 6-ти ноември, с която призовахме българското правителство да наложи вето, поведението на управляващите и опозицията в Република Северна Македония показва, че все още не са готови за ЕС”, се подчертава още в декларацията.

Водещи

Най-четени