И Сидеров се застъпи за идеята за държавни акции в ЧЕЗ 01.03 | 12:42

С 33% не можеше да направи нищо, трябват поне 34, казва той

От iNews.bg

Поддържам тезата, че държавата трябва да присъства в ЕРП-тата, не само в ЧЕЗ и в другите, трябва да има блокираща квота. Не 33%, с които не можеш да направиш нищо, а 34% - така наречената златна акция, за да може да контролира реално ЕРП-тата и да имаме гаранция реално, че българският потребител ще бъде защитен. Това заяви председателят на парламентарната група на Обединени патриоти и лидер на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти в кулоарите на парламента.

На въпрос дали подкрепя идеята държавата да си върне ЧЕЗ изцяло, Сидеров заяви: "Ако е възможно това, защото чух някакви дискусии колко ще струва. Трябва да си каже думата и финансовото министерство, Министерски съвет също. Но ако Борисов е стигнал до тази идея, аз мога само да го поздравя".

Патриотът заяви още, че БСП ги е нямало, когато той е водил тази битка за отвоюване на ЕРП-тата. "По време на тяхното управление 2005-2009, с премиер Станишев, те не си мръднаха пръста да направят нещо. Държавата да се върне в ЕРП-тата. Сега просто използват една сделка да атакуват премиера и правителството. Според мен не е коректно това", допълни Сидеров.

По думите му съвсем логично е Борисов и Бабиш да се видят, да поговорят за тази сделка, защото наистина се вдигна голям шум и трябва да се изчисти всякакво съмнение.

Водещи

Най-четени