И домоуправителите вече си имат асоциация 03.02 | 07:10

Към момента асоциацията има над 100 члена

От Миглена Ивановa

Националната асоциация на домоуправителите в Република България (НАДРБ) ще бъде представена на пресконференция в националния пресклуб на БТА.

На събитието ще бъде обявен и пилотен проект в район "Оборище" в София за прилагане на действащото законодателство за етажната собственост.

На пресконференцията ще бъдат представени основните цели, услуги и оперативна помощ, която НАДРБ предоставя на своите членове.

Ще бъде оповестена и статистика на регистрираните сгради в режим на етажна собственост в Район "Оборище” към Столична община и проблемите, които срещат общината и гражданите за изпълнение на сроковете и разпорежданията на Закона за управление на етажната собственост.

Към момента асоциацията има над 100 члена, като ежедневно в офиса й се получават повече от 15 запитвания по проблеми, свързани с етажната собственост.

Асоциацията има и два сайта - www.nadrb.eu и www.etaznasobstvenost.com. В тях гражданите могат да се информират за необходимите документи за ефективно управление на етажната собственост, както и да задават своите въпроси към юридическия екип на организацията.

Водещи

Най-четени