И оставки след екшъна в рудник „Бабино“ 14.10 | 08:48

Заради събитията от последните дни шефът на предприятието напуска

От iNews.bg

След ескалацията на напрежението в рудник "Бабино" вчера в късния следобед, довело до щурм на сградата на управлението на мината, счупени врати и т.н., шефът на предприятието напуска поста си. Късно снощи Красимир Чаврагански, управител на "Въгледобив Бобов дол" ЕООД е подал оставката си.

"Поради създалото се социално напрежение през последните дни и изказванията на миньорите, че съм възпрепятствал конструктивния диалог с тях и синдикатите по време на протестните действия, взех решение да подам оставка. Заявявам, че очевидно не мога да овладея създалата се ситуация и най-доброто решение за всички е да се оттегля", заяви Чаврагански.

Няколко часа по-рано напрежението в рудник "Бабино" ескалира. Част от протестиращите миньори щурмуваха сградата на управлението на мината, счупиха вратите и след това успяха да нахлуят в кабинета на директора. По-късно, около 22:00 ч., инкасо автомобил докара пари в брой, за да бъдат изплатени забавените заплати. Засега не е ясно каква част от миньорите и какъв дял от сумите, които имат за получаване, са взети.

Водещи

Най-четени