И посолства в София свалиха знамената наполовина 24.11 | 16:59

Това е акт на съпричастност към обявения национален траур

От iNews

Посолства в София свалиха знамената наполовина в знак на съпричастност към обявения национален траур.

Сред тях е белгийското посолство, което припомня, че белгийски гражданин също е сред пострадалите при катастрофата с автобус край с.Боснек и в момента е в болница, възстановявайки се от раните си. Към момента няма информация друг белгийски гражданин да е жертва на този ужасен инцидент. Посолството остава в постоянен контакт с отговорните органи за установяване на ситуацията, посочват от белгийското посолство на страницата си във Фейсбук, като изразяват дълбоки съболезнования на всички семейства, пострадали от трагедиите, разиграли се на магистрала "Струма" и в дома за възрастни хора в Североизточна България.

Австрийското посолство в София публикува в социалната мрежа снимка на знамената пред сградата на посолството, свалени наполовина, и в послание към снимката изрази искрената си съпричастност към обявения национален траур в памет на жертвите, загинали при двата трагични инцидента в България.

И посолството на Франция се присъедини към обявения в България Ден на национален траур в памет на жертвите на пожара в дома за възрастни хора в село Рояк, както и на жертвите на инцидента на автомагистрала "Струма". В страницата си във Фейсбук от посолството са публикували снимка на свалените наполовина знамена и отново изразяват съболезнованията си на семействата на загиналите в тези два трагични инцидента.

Посолството на Италия също се присъединява към Деня на национален траур по повод на трагичния пътен инцидент с автобус, пътуващ от Истанбул за Скопие и на големия пожар в с. Рояк.

Вчера редица посолства изразиха съболезнования във връзка с двата инцидента и изразиха съпричастността си и съчувствието си към мъката на близките на загиналите и пострадалите.

Посланикът на Сърбия посети в болницата един от ранените, който е сръбски гражданин, и изказа своята благодарност на лекарите и медицинския персонал за вниманието и грижите, които са оказали на пострадалия, информираха на сайта си от посолството на Сърбия.

Днес в България е ден на национален траур в памет на жертвите, загинали при пожар, възникнал в Дом за възрастни хора в село Рояк и на жертвите, загинали в тежката катастрофа с автобус на автомагистрала "Струма".

 

 

 

Водещи

Най-четени