И у нас честваме Световния ден на водата 22.03 | 09:45

В Пловдив – общоградски празник, Благоевград – презентации и беседи

От iNews.bg

В Пловдив се организира общоградски празник за Световния ден на водата, а събитието ще е та  площад "Стефан Стамболов" от 11:00 часа, когато над 150 възпитаници на пловдивски учебни заведения се очаква да се включат в хепънинга с музикални и танцови изпълнения, макети, опити и рисунки. 

В Благоевград  Световният ден на водата. Ще бъде отбелязан с презентации и беседа, изнесени от експерти, от 11.30 ч. в кабинета по "Химия и опазване на околната среда" на Обединен детски комплекс – Благоевград. От 09.00 до 17.00 часа пък в Посетителски център за Национален парк "Рила" в Паничище е организиран Ден на отворените врати, когато всички посетители на центъра ще имат възможност да се запознаят с повече информация за водните  ресурси в Националния парк.

 

Фондация пък организира от днес едноседмична кампания за повишаване на осведомеността с лозунг # NoWalking4Water, а целта й е да направи по-видим проблема на милиони хора по света, принудени да вървят  пеша часове наред, за да обезпечат вода за домакинствата си. В резултат на това децата нямат достъп до образование, а жените – до пазара на труда, поясняват от "We are water".  Водният проблем излиза извън връзката с икономическата активност на населението на света. Днес осем от всеки десет души живеят в отдалечени селски райони, които не разполагат с подобрени източници на вода. В тази ситуация са около 663 милиона души по света, поясняват от Фондацията. Кампанията й се провежда в интернет и Експо Баня София, където всеки може да се снима с 20-литров бидон, подобен на използваните от тези милиони хора баз пряк достъп до свежа питейна вода.

Водещи

Най-четени