И шефът на БДЖ, като колегата от Автомагистрали и надзора на ББР - отказва да напусне 29.06 | 16:16

След падането на ГЕРБ от власт редица чиновници на високи постове решиха да "играят сечено" на служебното правителство

От iNews

Изпълнителният директор на БДЖ Никола Василев е поредният чиновник, който отказва да изпълни нарежданията на началника си - в случая на транспортния министър Георги Тодоров, и да напусне поста си, съобщи OFFNews.

След падането на ГЕРБ от власт редица чиновници на високи постове решиха да "играят сечено" на служебното правителство. Въпреки че одитен доклад на Сметната палата констатира драстични нарушения в дружеството касичка "Автомагистрали" ЕАД, шефът му Стоян Беличев, който бе уволнен от строителният министър Виолета Комитова, също отказа да си тръгне. По същия начин действаха и надзорниците на ББР, освободени от икономическия министър, също и шефът на Александровска болница.

Сега и шефа на БДЖ Никола Василев е решил да следва светлия им пример. Днес той, както и шефа на борда на жп превозвача Григори Григоров, получиха протокол за освобождаване заради куп безобразни нарушения по договори за милиони левове, както и заради постижението да влошат още повече състоянието и на без друго съсипаните БДЖ.

Според източници от БДЖ през последните дни директорът упорито се е опитвал да прехвърли вината за скандалните договори за ремонт на 40-годишни вагони на баснословни цени и за частната охрана на обекти на компанията на оперативното ръководство на БДЖ-Пътнически превози. За свое оправдание той е писал и писма, с които обаче не е успял да се спаси. Миналата седмица всеки ден обяснявал как си стяга багажа и как си тръгва, но в крайна сметка предпочел да си остане в просторния кабинет.

Днес, след позорното уволнение, Василев веднага тръгнал да търси адвокатски услуги и събрал шефовете на отдели в БДЖ. Казал им, "че е неправомерно уволнен, че няма да напусне и че от утре ще идва само да пие коктейли и няма да разписва нищо", разказаха служители на БДЖ пред OFFNews.

Водещи

Най-четени