ИТН ще представи своя проектокабинет на ръководствата на БСП, ДБ и ИБГНИ 02.08 | 13:00

Още в петък от левицата заявиха готовността парламентарната група да покани на среща издигнатият за министър председател Пламен Николов

От iNews.bg

Политическото ръководство на парламентарната група на "Има такъв народ" ще представи своя проектокабинет на ръководствата на БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

В писмо до медиите председателят на групата на "Има такъв народ" в парламента Тошко Йорданов информира, че ще изпратят покани за срещи през седмицата с тези политически сили за представяне на състава и структурата на Министерски състав на своя проект, защото "всичко трябва да е открито и пред очите на обществеността".

По информация на "Хоризонт" срещата с БСП ще е утре. Още в петък от левицата заявиха готовността парламентарната група да покани на среща издигнатият за министър председател Пламен Николов.

Междувременно в пост в страницата си във Фейсбук председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов подчертава, че ако изобщо бъде потърсена подкрепата им по някакъв сериозен начин, партиите от коалицията и парламентарната група ще оценят предложения състав на Министерски съвет, програмните заявки и очертаващото се парламентарно мнозинство и колективно ще вземат решение за последващите си действия в интерес на страната и избирателите.

В отговор на твърденията на лидера на ИТН Слави Трифонов, че от ДБ искат постове, въпреки, че твърдят, че не искат, Христо Иванов написа: "Който твърди, че ДБ е искала парчето от баницата - лъже и лъже според собствените си  примитивни представи за разпределяне на дялово участие във властта и партийни проекти".

От БСП желаят споразумение с ИТН като условие за подкрепа на проекта им за правителство.

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" също заговориха за подписване на политически документ с предварителни ангажименти.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от своя страна подчерта преди дни, че трябва да се направи правителство и ГЕРБ ще съдейства затова с падащ парламентарен кворум, защото "при трети избори ще е по трудно".

"63-ма депутати сме ГЕРБ-СДС. Ако трябва, когато гласуват правителство, да излизат за половин час, да намалят кворума, да си изберат правителство и да си понесат отговорността", отбеляза Борисов.

Водещи