Ива Николова си тръгна от TV7 в ефир 30.06 | 15:39

От медията се разграничиха от поведението на водещата

От iNews.bg

Водещата Ива Николова изненадващо обяви в ефира на TV7, че напуска телевизията. Тя направи изявление, докато в студиото ѝ гостуваха лидери на БАСТА. Водещата обясни, че отказват да ѝ гостуват политическите лидери Бойко Борисов, Лютви Местан, Николай Бареков, Радан Кънев, Меглена Кунева и др. "След като те отказват да дойдат тук, и моето място не е тук", заяви Ива Николова.

От своя страна TV7 разпространи официалната си позиция за начина, по който водещата Ива Николова е напуснала телевизията.

"Във връзка с изявеното желание на Ива Николова за прекратяване на трудовите ѝ взаимоотношения с TV7, бихме искали да подчертаем, че както колегите ѝ, така и ръководството на телевизията се дистанцират от начина на заявяването му." 

Според TV7 със съобщаването на решението си в ефир Николова е нарушила професионалните и етични норми на поведение.

"Аргументирайки се с нежеланието на политици да гостуват в нейната рубрика, тя постави своя професионализъм под въпрос. Наред с това остави и впечатлението, че е водена от други интереси, различни от обществените", посочват от медията.

От TV7 се дистанцират от изявата на Николова и уточняват, че в името на истината и гражданските интереси, ще продължат да работят въпреки създалата се ситуация.

Водещи

Най-четени