Ивайло Иванов: Полицията не пази отделни партии, а институциите 13.08 | 19:15

"Дали ще бъде Народното събрание, Президентство, МС"

От iNews.bg

Полицията не пази отделни политически партии, а институциите. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов по повод обвинения към органите на реда. Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски коментира днешното заседание на Народното събрание, като заяви, че въпреки отсъствието му от София, е готов с отговори за действията на органите на реда пред парламента. Той съобщи и докъде е стигнало разследването за инцидентите след конференцията на ГЕРБ.

 "По единия от сигналите, който е свързан с нападение над журналист има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Софийска районна прокуратура. Има лице, на което е повдигнато обвинение и му е взета мярка за неотклонение”, обясни министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

"МВР не се ангажира с пазене на политическа партия, а с пазене на институции. Дали ще бъде Народното събрание, Президентство, МС. Това са институции, които олицетворяват държавността. Трудното в момента е да угодим на всички . Голяма част от обществото иска да се намесим с всички правомощия, които разполагаме и да освободим, това с, което се възпрепятства свободното придвижване. Протестиращите казват да не ги закачаме, да не използваме насислие срещу тях. Каквото и да направим МВР ще бъде виновно”, коментира главният секретар на вътрешното ведомство Ивайло Иванов.

Водещи

Най-четени