Ивайло Калфин оглави надзора на НОИ 24.04 | 13:11

В ръководния орган влизат представители на синдикатите и бизнеса

От Кристиан Костурков

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин оглави надзора на Националния осигурителен институт (НОИ). Той поема поста от президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който оглавяваше Надзорния съвет през последната година. Той обаче остава като член на органа. Съгласно разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване, председателството на контролния орган на институцията е с мандат една година и се предава на ротационен принцип между трите страни, участващи в него – изпълнителна власт, работодатели и синдикати. Така Калфин ще заема поста през следващите 12 месеца.

През този период заместници на вицепремиера в Надзорния съвет на НОИ ще бъдат изпълнителният секретар на КНСБ Ася Гонева и Стефан Василев от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Надзорния съвет е съставен от още 10 човека. Това са Гълъб Донев от Министерство на труда и социалната политика, Бойко Атанасов от НАП, д-р Адам Персенски от Министерство на здравеопазването, Илияна Владова от Министерство на финансите, Филип Кирев от Министерство на икономиката, Димитър Манолов от КТ "Подкрепа", Димитър Бранков от Българска стопанска камара, Станимир Цоцов от Българска търговско-промишлена палата, Евгений Иванов от КРИБ и управителят на НОИ Бисер Петков, който е с право на съвещателен глас.

Водещи

Най-четени