Ивайло Московски отказал поискана от ген. Атанас Атанасов назначение 08.05 | 20:20

Има някаква негова фиксация към сектор "Транспорт" и към мен, смята транспортният министър

От iNews.bg

"Нямам обяснения защото генерал Атанас Атанасов ме напада и защо дава изявления от името на цяла партия – ДСБ. По-лошото е, че след това аз влизам в обяснителен режим за неща, които не са верни". Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски в предаването на Канал 3 "Беновска пита".

"Ще кажа само, че не само Иван Иванов отговаря на 100 % на длъжностната характеристика, която е за този пост, но е и сертифициран да прави одити на други държави", отговори на първия въпрос на Атанасов Ивайло Московски и обяви твърденията на генерала като "абсолютна клевета". "Няма нито един въпрос по темата въздухоплаване от Атанас Атанасов", заяви още Московски.

"След 2008 година е въведена директива, която касае недопускането на монополни дейности на Летище София", поясни още министърът. "След тази директива са въведени още три оператора".

"Има някаква фиксация на ген. Атанас Атанасов към сектор "Транспорт" и към мен", твърди Московски. По думите му от 2010 година 50% от всички приходи на Летище София влизат в държавния бюджет.

"Истината е, че от началото на мандата ми ген. Атанасов искаше от мен Георги Ангелов да стане шеф на РВД. Отказах му да го направя и част от поведението му най-вероятно се дължи на реваншизъм", доппуска.

 

На въпрос на Илиана Беновска, дали отказът му е бил, защото не искал да махве свой човек, транспортният министър отвърна: "Отказал съм, не защото имам свой човек, а защото този, който изпълнява поста, е професионалист и не виждам, защо трябва да го сменям."

Водещи

Най-четени