Ивайло Московски със счупена ръка след катастрофа 19.10 | 15:46

Челният сблъсък е станал на главния път София-Варна

От Андриян Георгиев

Министърът на транспорта Ивайло Московски е със счупена ръка след челен удар. Катастрофата е станала на главен път София-Варна в района на ловешкото село Голец.

От МВР уточниха, че ТИР-ът е аварирал на пътя и автомобил е тръгнал да изпреварва него и спрелите коли, които са изчаквали камиона. Товарният автомобил е бил обезопасен с необходимите светлоотразителни знаци. Зад него са били спрели три леки автомобила, които изчаквали да спре движението в насрещното платно, за да изпреварят ТИР-а.

По неизвестни причини, един от тях – Volkswagen Golf, предприел изпреварване и се ударил челно в насрещно движещия се автомобил.

Ивайло Московски е настанен в ловешката многопрофилна болница заедно шефката на кабинета му. Според БНР жената е с два счупени крака, но според агенция "Фокус" жената е добре и няма нищо счупено. В ловешката болница е докаран и още един мъж, но не е ясно от кой автомобил е бил той. 

Изясняват се още подробности около тази катастрофа, която е станала малко след 14:00 часа. Автомобилът на Ивайло Московски е пътувал в посока Варна.

От Националната служба за охрана (НСО) съобщиха, че Московски е пътувал с кола на Министерството на транспорта, а не с кола на НСО. 

След катастрофата се е наложило е главният път София - Варна при село Голец да бъде затворен в двете посоки. Движението се отбива през с. Голец и отново се излиза на главния път, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Водещи

Най-четени