Иван Данов няма да прави ново министерство 07.06 | 10:25

"Не искам да товаря бюджета", каза министърът на инвестиционното проектиране

От Филипа Тодева

Нямам пълен екип, но имам свобода да го избера. Ще разчитам на професионалисти. Искам да работя с малък екип. Не искам да товаря излишно бюджета с формиране на ново министерство. Това каза Иван Данов пред БНР. Новият министър с ресор инвестиционно проектиране в кабинета на Пламен Орешарски сподели, че за пръв път прави министерство не като сграда, а като организация.

"От доста време виждам недостатъци в процеса на строителство и проектиране и мисля, че мога да бъда полезен", добави Данов.

Той коментира и въпроса за социалните осигуровки, които неправомерно е получавал във Франция. Данов призна, че има частица истина в информациите, но това, което се представя, не е точно това, което се е случило.

Не съм бил информиран за това, което се е случило, тъй като от 2005 година не съм ходил във Франция, каза Данов и обеща днес да даде подробности по този въпрос.

В ресора му като министър ще минат дирекциите "Устройство на територията", "Нормативи за проектиране и строителство", "Благоустройство и жилищна политика", към която бих добавил среда на обитаване. Ще има и дирекция за привличане на инвестиции в строителството.

Големите европейски проекти остават в МРРБ.

Водещи

Най-четени