Иван Евстатиев бил в тежко състояние след опит за самоубийство 07.06 | 09:22

Обвиненият в изнасилване бивш кмет на Стрелча си блъскал главата в килията

От iNews.bg

Обвиненият в изнасилване на 16-годишна ученичка бивш кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев е в тежко състояние след опит за самоубийство в килията си. Това твърди неговият адвокат Ташкена Колчева, която е категорична, че Евстатиев е невменяем.

"Блъскал си е главата в стената, след което е припаднал. Приет е в неврохирургията с комоцио и със счупен преден черепен лоб”, каза защитничката на екскмета по бТВ.

От прокуратурата в Пазарджик потвърдиха, че арестантът има травми по главата от падане. Според адвокатка му обаче клиентът й е искал да сложи край на живота си.

Според експертизата на психиатър, представена в съда, Евстатиев е в тежка депресия - със суицидни намерения. По думите на Колчева в затвора в Пазарджик няма кой да следи психическото му здраве, защото не разполагат с щатен психиатър.

"Това не е симулация. Всички медии, които присъстваха в Пловдив на делото видяха, че той е свалил 35 кг от теглото си. Всички са на едно и също мнение, че Иван Евстатиев е неадекватен”, убедена е защитничката му.

"Явно спрямо Евстатиев се мери със специален аршин. Явно някой цели Евстатиев да не излезе на свобода. Явно някой цели неговото физическо унищожение”, заяви Колчева.

Според защитата на бившия кмет обвиненията за изнасилване са "много съмнителни и скалъпени” и не би трябвало той да е с най-тежката мярка за неотклонение.

 

 

Водещи

Най-четени