Иван Евстатиев отново ще пробва да излезе от ареста 18.02 | 14:32

Пловдивският окръжен съд пак ще гледа молбата му за пускане под гаранция

От iNews.bg

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев отново ще пробва да излезе от ареста, като обжалва мярката си "задържане под стража". Той е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче от Стрелча, което познава от дете, тъй като е дъщеря на бившата му секретара в общината.

Пловдивският окръжен съд ще разгледа жалбата му срещу наложената му от съда в Панагюрище мярка за неотклонение. Тя ще се гледа за втори път в Пловдив по разпореждане на Върховния касационен съд (ВКС).

При предишното обжалване съдиите в Пазарджик си направиха отвод с мотива, че са имали лични и служебни контакти с обвиняемия. Преди да стане кмет Евстатиев е бил съдия и адвокат в Пазарджик.

Очаква се пред съдебната палата в Пловдив отново да се съберат жители на Стрелча, които ще протестират пускането му под парична гаранция.

Преди около седмица бившият кмет отново обжалва мярката си с мотива, че влошеното му здравословно състояние не позволявало да остане в ареста.

Припомняме, че преди около три седмици Евстатиев получи микроинфаркт в ареста, поради което предишният път съдът гледа мярката му за неотклонение от болницата в Пазарджик. Мярката му обаче не бе променена с по-лека.

 

Водещи

Най-четени