Иван Костов: Проклятието ДПС изчезва, магията се разваля 19.01 | 14:38

Анкара съдейства корпорацията на Доган да изпадне до трето-четвъртокласна политическа сила

От iNews.bg

"Проклятието се снема от нашата страна, ние сме в процес на размитологизиране на това нещо, на обезсилване на това проклятие - ДПС си отива. Проклятието изчезва, магията се разваля". Така коментира пред бТВ сътресенията в партията на Ахмед Доган бившият син премиер и лидер на СДС и ДСБ Иван Костов.

Според него на следващите избори движението ще получи "с една трета по-малко гласове, отколкото на предишните местни избори, а на по-следващите – с още една трета по-малко". "ДПС като корпоративна структура ще си стои в политическия пейзаж. Това е корпорация. Но тя ще се превърне в третокласна-четвъртокласна политическа сила, защото тези удари и този разлом, който се случва вътре в партията, не могат да се разминат лесно на ДПС", прогнозира бившият премиер.

"Дали с Доган, дали с Местан ДПС, това движение - накичено с всички останали орнаменти на олигарси, е абсолютно нежелан политически партньор", убеден е Костов.

Той очаква турските медии да започнат яростна пропаганда срещу ДПС след изгонването на Лютви Местан, "а те (турските канали бел.ред.) се гледат във всеки дом на мюсюлманите у нас.

 

По думите му властите в Анкара "вече са насочили тези мощни средства срещу Доган и ДПС и водят истинска битка с него". "Те ще вкарат тезите, които искат и които никой в България не може да си позволи да прокара", заключи Иван Костов.

Водещи

Най-четени