Иван Костов: Резултатът от президентските избори е ясен, печели ГЕРБ 18.08 | 10:00

Анкара иска да изнесе турския политически ислям в съседните страни, предупреждава бившият премиер

От iNews.bg

"Резултатът от президентските избори е предизвестен. Стеснявайки времето на кампанията, практически не се дава възможност за провал на изборите. Кандидатът на ГЕРБ, вероятно подкрепен от Реформаторския блок, ще спечели”, заяви в ефира на Нова телевизия бившият премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов. Той допълва и че забавянето на ГЕРБ с обявяването на техния кандидат реално е добър политически ход за самата партия. Но за опозицията е точно обратното.

По отношение на настроенията на българите към Русия, Турция и ЕС и разделението в общественото мнение като цяло печели Москва. Проучване на лабораторията на Костов показва, че повечето хора у нас симпатизират на Владимир Путин. Той обяснява, че това се дължи в голяма степен на успешната пропагандна война на Кремъл срещу България.

Костов предупреждава и за опасностите за нашата страна, които произтичат от случващото се в Турция. "Това, което става там, практически е налагане на една агресивна, авторитарна форма на управление, която не крие амбициите си да изнесе своя турски политически ислям в съседните страни. Последно доказателство за това беше присъствието на български политици и духовници на мероприятията на партията, която прави тези неща в Турция”, казва още Костов.

Водещи

Най-четени