Изборният кодекс изпокара депутатите 14.02 | 12:27

Повод за това стана изказване на народния представител от БСП Крум Зарков, който разкритикува управляващите, че промените се приемат твърде бързо и без дебат

От iNews

С размяна на взаимни обвинения, остри критики и лични нападки между управляващи и опозиция започна дебатът по окончателното гласуване на промените в изборните правила. Изборният кодекс успя да скара депутатите, още преди да бъде подложен на гласуване дори и един от предвидените текстове, предаде Дарик.

Конкретен повод за това стана депутатът от БСП Крум Зарков, който разкритикува управляващитеза това, че промените се приемат твърде бързо и без дебат, защото късно снощи бяха одобрени в Правна комисия, а тази сутрин влязоха в пленарна зала за окончателно гласуване. Според него по време на дебатите не се е чул нито един съществен аргумент относно важните текстове.  

"В това 10-часово заседание на Правната комисия опозицията не беше прекъсната, не беше осуетена възможността да изразява становище. Не сме мерили времето на изказвания, съобразно правилника. В този дебат беше важно да чуем и гласовете на опозицията, и гласовете на българите в чужбина, и гласовете на извънпарламентарната опозиция", отговори Данаил Кирилов от ГЕРБ.  

Напрежението в залата се повиши и след като на трибуната излезе депутатът от БСП Явор Божанков. Според него голяма част от обсъжданите текстове са писани "на коляно", а за пример даде актовете, които според Изборния кодекс могат да се обжалват от ВАС.

Водещи

Най-четени