Изборният кодекс скара депутатите още преди приемането на дневния ред 02.11 | 10:00

От БСП пък поискаха точката за предоставяне на военна помощ за Украйна и проектът за купуване на нови изтребители да отпаднат от дневния ред

От iNews.bg

Още преди депутатите да са приели дневния си ред, Милен Матеев от "Продължаваме промяната" предложи 9-та точка да отпадне, тъй като още дори не е влязла в комисия. "Не се срамувам, че за мен е кауза да не върнем хариенатат бюлетина и начинът, по който се манипулираха изборите при предишни изборни кампании", обясни той.

Йордан Цонев направи обратно становище, а Мустафа Карадайъ излезе на парламентарната трибуна, като призова правилата да се спазват и промени в дневния ред да се предлагат чак след като той бъде приет. Това се и случи след гласуване на народните представители.

Йордан Цонев посочи, че тази точка ще бъде придвижена по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и ако в петък не отговаря на него, няма да бъде гледана. "Г-н Матеев, от ДПС сме тези, които въведохме машинното гласуване", обърна се той към колегата си депутат от ПП.

От БСП пък поискаха точката за предоставяне на военна помощ за Украйна и проектът за купуване на нови изтребители да отпаднат от дневния ред.

Надежда Йорданова от ДБ също поиска точката за промени в Изборния кодекс, която е предвидена за петък, да отпадне.

Предложенията бяха подложени на гласуване от зам.-председателя на парламента Росен Желязков, като нито едно от тях не беше прието.

Водещи

Най-четени