Изборът на зам.-министър Петър Киров не е коментиран с ЕК 25.06 | 16:15

Папазов не е изразявал такова мнение, увериха от МТИТС

От Филипа Тодева

Назначението на новия заместник-министър на транспорта Петър Киров не е обсъждано с ЕК и такова мнение не е изразявано.

Това заявиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията във връзка с казуса с назначението. Не е била декларирана подкрепа или обсъждана кандидатурата с европейските ни партньори на конкретни имена за заместник-министри в МТИТС и подобно мнение не е изразявано от ръководството на министерството, се казва в съобщението.

На срещата между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и европейския комисар по регионална политика Йоханес Хаан на 14 юни е било изразено мнение, че трябва да бъдат запазени експертите, отговарящи за Оперативна програма "Транспорт" и други европейски проекти, за да има приемственост и за да не се забавя работата по проектите.

Самият Хаан днес поиска извинение от Данаил Папазов. Еврокомисарят по регионалната политика очаква извинение от българския министър на транспорта за твърдения, че заместникът му Петър Киров се ползва с препоръките на комисаря.

"Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров, който ще отговаря за изпълнението на ОП "Транспорт", е експерт, който има дългогодишен опит в работата и управлението на европейски проекти.

С неговото назначение са изпълнени основните цели за експертното начало в работата с европейските проекти и това мнение е било изразено от министър Данаил Папазов по време на посещението му в гр. Бургас вчера”, коментират от министерството.

Водещи

Най-четени