Избраха кой ще ремонтира виадуктите по магистралите 14.09 | 12:58

АПИ избра три фирми по три обособени позиции

От Ралица Стоянова

Определиха изпълнителите на ремонтите на трите виадукта от АМ "Тракия” и АМ "Хемус”, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".

Това са виадукт "Вършилата” и съоръжението преди с. Церово от автомагистрала "Тракия” и "Бебреш” преди тунел "Топли дол” от АМ "Хемус”.

В края на май стана ясно, че съоръженията имат нужда от спешен ремонт. Процедурата по избор на изпълнител на ремонта на виадуктите беше открита на 5 юни. Тя е по три обособени позиции.

За обособена позиция 1 "Проектиране и извършване на аварийни ремонтно- възстановителни работи на виадукт при км 61+327 на АМ "Тракия” обществената поръчка ще бъде възложена на Сдружение "Геострой – Мостремонт 97 - Пътстрой 92”, гр. София. За позиция 2 "Проектиране и извършване на аварийни ремонтно- възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на АМ "Тракия” – на "Порр Бау” ГмБХ. За позиция 3 "Проектиране и извършване на аварийни ремонтно- възстановителни работи на виадукт при км 30+874 на магистрала "Хемус” – на "ГБС Инфраструктурно строителство” АД, гр. София.

Пред Econ.bg от АПИ обясниха, че ремонтът ще започне веднага след като изтече срокът за обжалване. Работата по трите обекта ще продължи повече от половин година като движението няма да бъде спирано, а само пренасочвано.

Ремонтите на виадуктите ще започнат в срока, който обеща регионалният министър Лиляна Павлова миналия месец.

Водещи

Най-четени