Извергът от Сотиря се оправдава с алкохола, но съдът го остави за постоянно в ареста 19.08 | 18:00

"Лицето е направило пълни самопризнания в разпита му като обвиняемо лице, то е различно от това, което би могъл един подсъдим да направи пред съда, когато бъде внесен обвинителен акт”, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

От iNews.bg

Мартин Трифонов, който уби по особено жесток начин 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря, остава за постоянно в ареста. Това реши съдът в Сливен. Защитата на Трифонов обяви, че няма да обжалва мярката.

По-рано днес Окръжната прокуратура в Сливен внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Трифонов. Той е обвинен в блудство, изнасилване и убийство на малолетно момиче, съобщават от държавното обвинение.

Според прокуратурата смъртта на 7-годишната Кристин е причинена с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

"Лицето е направило пълни самопризнания в разпита му като обвиняемо лице. Това самопризнание е различно от това, което би могъл един подсъдим да направи пред съда, когато бъде внесен обвинителен акт”, каза пред Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Обяснил е интензитета и начина, по който е нанесъл ударите. Използвал е камък за нанасяне на тежки наранявания по детето. Твърди, че е извършил тези действия под влиянието на алкохола. Това, разбира се, не оправдава лицето", заяви още тя.

Мъжът има предишна присъда за блудство и опит за изнасилване, а наказанието, което му е било присъдено тогава, е 8 месеца условна присъда и изпитателен срок от 2 години, обясни говорителят на главния прокурор.

Водещи

Най-четени