Известен музикант е прегазеният на зебра от джигит в центъра на Пловдив 17.06 | 19:51

Барабанистът Велко Илиев остава завинаги на 34 години, приятелите му скърбят във Фейсбук и организират бдение

От iNews.bg

Известният музикант Велко Илиев е убитият от джигит миналата нощ в Пловдив, научи iNews.bg. 34-годишният мъж е понечил да пресече на пешеходна линия на едно от най-големите и денонощно регулирано от светофари кръстовица под тепетата - това на пресечката на бул. "Руски" и "Шести септември". Това става малко преди полунощ. 

По това време обаче с висока скорост и на червен светофар минава Ситроен, шофиран от 52-годишен джигит. Велко Илиев е блъснат и почива, а шофьорът е арестуван. 

Велко Илиев е бил барабанист в рок групата НеЩо ЦвЕтНо.

"Велко,винаги ще си в нашите сърца!!!", "Бог да те прости, Велко! Още една добра душа отлетя от нас", пишат приятелите му в социалните мрежи.

"Въздухът застина. За миг притихна всеки шум, времето изгуби своето значение. Вчера 16.06.2019г. ни напусна една душа, душа с ритъм, чувство и много доброта, най- елегантният и чаровен барабанист и на първо място човек Велко Илиев. Тази вечер ще запалим по една свещ на нашият истински приятел". 

Тази вечер приятели на Велко организират бдение със свещи в памет на загиналия си другар. Мястото ще бъде именно кръстовището, където музикантът загуби живота си.

 

 

Водещи

Най-четени