Извънреден брифинг за ваксинирането у нас 07.12 | 16:00

Имаме готовност да отворим детските градини до 14 декември, коментира той

От iNews.bg

До четвъртък ще бъде изработен списъкът с желаещите медици за ваксиниране. Това обясни министър Костадин Ангелов по време на брифинг. Той добави, че ще бъдат създадени мобилни екипи и добави, че в понеделник ще бъде следващата среща с директорите на РЗИ.

Пред сградата на Министерството на здравеопазването директорите на шестте РЗИ-та, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19, дават информация пред медиите във връзка с подготовката на страната за предстоящата кампания по ваксиниране.

Преди това те проведоха среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и председателя на Националния ваксинационен щаб проф. д-р Красимир Гигов.

Имаме готовност да отворим детските градини до 14 декември. Това съобщи министър Костадин Ангелов по време на брифинг. Той допълни, че се извършват засилени проверки в търговските вериги.

Относно ваксините министърът посочи, че до четвъртък ще бъде изработен списъкът с желаещите медици за ваксиниране. Той добави, че ще бъдат създадени мобилни екипи и добави, че в понеделник ще бъде следващата среща с директорите на РЗИ.

Водещи