Изгониха двама учители за секс тормоз и телефонна измама 09.09 | 12:02

Колегите им организирали подписка срещу тях

От Христина Рафаилова

Двамата учители в Хасково се разделиха с работата си заради секс тормоз и телефонна измама. 

Преподавателите бяха освободени от Професионалната гимназия по механика и електротехника.

Тодор Камов е бил уволнен, след като негови ученички се оплакаха, че ги опипвал и им правел неприлични предложения. Досега той учил децата на физика.

Иван Славов пък е бил учител по физическо, като той загуби работата си заради участието си в телефонна измама. 

Двамата си тръгнаха от учебното заведение, след като колегите им направиха подписка срещу тях. Реалното им уволнение настъпи обаче, след като училището се сдоби с нова директорка. Също така Регионалният инспекторат там е с нов шеф.  

Драмата със сексуалния тормоз се разигра преди 10 месеца. Тогава възпитанички на школото се жалваха, че учителят им ги задява. Веднага след това Камов излезе в неплатен отпуск. Той обаче се върнал на работа в края на юни. Това предизвикало яростен отпор сред другите педагози. 

В скандала беше замесена и политиката. В града тогава се пуснал слух, че над учителя има политически чадър от страна на ГЕРБ, съобщава "Труд". Местен сайт разпространи снимка на Камов, прегърнал се с президента Плевнелиев. 

Другият преподавател пък беше спипан да взема 2000 лв. от старец. Според разследването той не бил лицето, извършило телефонната измама, а само куриер. 

Водещи

Най-четени