Изгоряла кола край Герман, вероятно с нея е отвлечен Адриан Златков 01.09 | 10:18

Нямаме данни да е искан откуп или похитителите да са се обаждали, каза Валентин Радев

От iNews.bg

Автомобилът, с който се предполага, че е отвлечен 25-годишният Адриан Златко, е открит опожарен в близост до Герман. Това потвърди пред bTV министърът на вътрешните работи Валентин Радев. По първоначална информация става въпрос за "Шкода”. Радев поясни, че в момента се установява дали наистина това е автомобилът, с който е извършено престъплението.

От свои източници бТВ научи, че автомобилът е бил запален още преди Тони Златков, бащата на Адриан, да подаде сигнал за изчезването му. Според тях е възможно похитителите да са инсценирали полицейска акция или катастрофа, като по този начин да са извели Адриан от личния му автомобил – схема, позната и от други организирани престъпни групи, свързани с отвличания.

След като автомобилът е бил запален, вероятно похитителите са се прехвърлили на друго превозно средство и са избягали. Вътрешният министър отказа да даде повече информация по случая, тъй като ако отговори на други въпроси, похитителите ще разберат докъде е стигнало разследването. Той отбеляза само, че до момента в МВР нямат информация да е искан откуп, нито дали похитителите са се свързали със семейството на Адриан.

Водещи

Най-четени