Изгубени в превода във Facebook заради Nestle 12.08 | 14:16

Съобщения в социалната мрежа за изтегляне на бебешки храни от пазара паникьосаха излишно

От Деляна Петкова

От няколко дни във Facebook упорито се разпространява съобщение между потребителите, че Nestle изтегля от пазара бебешки храни с банани, чийто срок на годност изтича на 2012 г., тъй като в тях е открито стъкло в едно от бурканчетата в партидата.

Това ни провокира да потърси истината от самата компания. Не изтегляме никакви продукти от българския пазар, беше коментарът пред iNews от Nestle България.

От българския клон на компанията обясниха, че действително подобен случай е имало, но това е било в края на юни и е касаел продукт бананова каша, която не се продава в България, а във Франция.

След което от компанията са пуснали съобщение на своя сайт, в което се казва, че Франция доброволно изтегля от пазара една партида (номер L 10980295) от Nestlé P’tit Pot Recette Banana – продукт за бебета, предлаган в стъклено бурканче.  

"Конкретната партида от продукта беше изтеглена като превантивна мярка, след като с Nestle се свърза потребител, който е намерил стъкло в бурканчето", гласи още съобщението.

"Видяхме циркулиращото съобщение в социалната мрежа и затова публикувахме официално изявление за този случай на нашия корпоративен сайт", коментираха още от компанията.

От Nestle не знаят кой може да седи зад инициативата във Facebook, но са категорични, че "атаката" не е от България. Подобни случаи има и в други страни, а самото съобщение изглежда като информация, прекарана през Google Translator.

Не се притесняваме, че подобни методи могат да ударят по имиджа ни и да ни навредят, убедени са от компанията.

Съобщението, което се разпространява в социалната мрежа гласи следното:

СПЕШНО!!! За всички родители, Nestle иска от всички да се върнат всички банан бебешка храна, който изтича 2012, защото те могат да съдържат СТЪКЛО. Моля, копирайте това на стената си за безопасността на всички бебета. Бар код 7613033089 73, дори ако не сте родител, моля помогнете. Бихте могли да помогнете за спасяването на децата!

 

Водещи