Издадоха Буквар на софийските проблеми 24.05 | 15:45

Инициативата е на гражданското сдружение Спаси София

От iNews.bg

Навръх 24-ти май гражданската организация Спаси София представи първия Буквар на софийските проблеми. С голяма доза хумор, буква по буква и в рима ентусиастите публикуваха карикатури на различни проблеми от живота в града - дупките, бавната администрация, унищожаването на културното наследство, мръсния въздух и т.н.

"Целта ни беше хем да почетем този така важен и български празник, хем по един забавен начин да покажем проблемите, които ни заобикалят. Считаме, че никой жител на София не е равнодушен към тях", заявява Гергин Борисов от организацията. Сред интересните хрумвания, които можете да прочетете в Буквара на софийските проблеми, са "Градският транспорт в София се бави", "Защото няма кой бус ленти да направи", "Жълтите павета са забележителност голяма. Затова си взимат за вили в Банкя и Бояна", както и "Паркингите в София са малко, затуй в зелени площи се паркира - жалко".

От организацията припомнят, че освен на българската писменост и култура, 24-ти май е празник и на просветата, а просветата е наука, знания, цивилизация, култура, възпитание - неща, които все повече и повече хора трябва да усвоят, ако искаме да живеем в модерни, зелени, здравословни и богати градове и държава.

2062328

Водещи

Най-четени