Издирваните братя Галеви в избирателните списъци за вота на 5 октомври 25.09 | 21:08

Заличаването можело да стане единствено, когато двамата сменят постоянния си адрес

От Теодора Кокаланова

Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви са в избирателните списъци в с. Ресилово, община Сапарева баня, за вота на 5 октомври.

Оказва се, че въпреки че двамата са обявени за международно издирване, след влязла в сила присъда, те попадат в списъците с постоянния си адрес. 

В село Ресилово на ул. Хан Крум 25 е постоянния адрес на братя Галеви. Това е имението, което е предмет на дело, водено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

На сайта на община Сапарева баня са публикувани списъците на заличените имена от избирателните секции в общината, но там обаче не присъстват имената на двамата.

По думите на Силвия Гладникова, кмет на село Ресилово заличаването може да стане единствено и само тогава, когато двамата сменят постоянния си адрес.

Според говорителя на ЦИК Камелия Нейкова по принцип в избирателните списъци фигурират всички лица, които имат постоянен адрес на територията на Република България и не изтърпяват наказание "лишаване от сбовода", съобщи БНТ. 

Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени на по 5 години лишаване от свобода за създаване на организирана престъпна група и рекет, но бяха обявени за международно издирване, защото изчезнаха малко след обявяването на присъдите им.

 

Водещи

Най-четени