Издирват майка с две деца след потопа във Варна 20.06 | 10:04

В момента пристанище Варна е затворено за извършване на аварийни мероприятия

От iNews.bg

Още едно тяло на загинал в опустошителното наводнение в Аспарухово извадиха спасителите. Жертвата е извадена от кола, която е била под водата в канала "Езеро море", от водолази на Военноморските сили, пише "Стандарт".

Спасителните екипи издирват майка с две деца, които са изчезнали след потопа, съобщиха жители на ул. "Розова долина". Къщата им се е намирала на същата улица – в най-ниската част на дерето под джамията в района и под свлачището. Постройката обаче е отнесена от приливната вълна и там вече няма къща. Според познати на семейството майката се е прибрала вчера сутринта от Германия.

В момента пристанище Варна е затворено за аварийни мероприятия. Екип от водолази на Военноморските сили ще извърши пълен оглед на канала. Предполага се, че приливната вълна е завлякла част от автомобилите именно там.

Екипи на жандармерията и Гражданска защита обхождат района и търсят оцелели, още жертви или хора, които се нуждаят от помощ.

Аспаруховият мост е отворен, съобщи говорителят на МВР Ивана Милева. Тя поясни, че само едно от платната на улица "Народни будители", което излиза на Аспаруховия мост, е временно затворено заради повреждане на настилката.

Водещи

Най-четени