Издирват сина на алкохолния бос Миньо Стайков 14.12 | 17:31

Младежът е заподозрян за ръководене на престъпната група, задържана в операция „Захарно петле“

От Ивелина Георгиева

Синът на известния бизнесмен и алкохолен магнат Миньо Стайков е обявен за общодържавно издирване. Това съобщи директорът на ГДБОП Станимир Флоров, предаде БТА.

Младежът е заподозрян за ръководене на престъпна група, занимаваща се с източването на ДДС, която бе разбита при полицейската операция "Захарно петле".

Днес Специализираният съд ще гледа мярката за неотклонение на задържаните в акцията Симеон Танев, Добрин Добрев и Веселин Ранчев.

По думите на Цветанов операция "Захарно петле" е започнала вследствие на сигнал от хора в захарния бизнес, но сред тях не е бизнесмена Гриша Ганчев.

В полицейската операция "Захарно петле" бяха задържани четирима души. Групата е внасяла в страната бяла рафинирана захар от Гърция, а получатели на стоката били буферни дружества, които избягвали плащането на данъци.

Компаниите извършвали фиктивни сделки помежду си.

Преди една година синът на Миньо Стайков- Стайко се ожени за дъщерята на пловдивския бизнес мен Ветко Арабаджиев - Александра Арабаджиева.Сватбата им бе обявена за светско събитие номер 1 на 2011 година.

През май месец Александра дари съпруга си със дъщеричка на име Анабел.

Водещи

Най-четени