Иззеха 3-километрова бракониерска мрежа от езеро „Мандра“ до Бургас 13.01 | 18:11

Уловената риба е върната във водата

От Филипа Тодева

3 км бракониерски мрежи са иззети от езеро "Мандра” при съвместна проверка на инспектори на ИАРА Бургас и Ямбол. Това съобщиха от ИАРА.

Рано сутринта, инспекторите са открили и извадили от водите на езерото 3 км бракониерски мрежи, които са били заложени в работно положение. Малкото количество уловена риба в тях е върнато във водата.

При проверка на язовир "Жребчево” е бил заловен бракониер. При обхода на водоема, контролните органи са забелязали лице, извършващо стопански риболов. Бракониерът е хванат в момент на излизане от язовира. От него са конфискувани 2 бр. хрилни мрежи с дължина 200 метра и една гумена лодка. Уловената от лицето около 15 кг. риба от вида – толстолоб и бяла риба е върната във водата.

В Габрово са извършили проверка по вода на язовир "Александър Стамболийски”. Открити и извадени от водоема са бракониерски мрежи с обща дължина 400 метра. Уловената в тях риба е върната обратно във водата. Инспектори от сектор "Рибарство и контрол” на ИАРА Варна са извършили проверка по море в района между Бяла и Обзор.

Te са забелязали плавателен съд, извършващ риболов с мрежи. На лицето с инициали Ж. Д. – капитан на кораба е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително. От плавателния съд е конфискувана 150 метра бракониерска мрежа.

Заловен е още един нарушител, извършващ незаконен улов с лодка. На лицето с инициали С.М. е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително и от него е конфискувана 100 метра мрежа.

Водещи

Най-четени