Излезе първото класиране за професионални и езикови училища след 7 клас 27.06 | 14:13

Записването в гимназиите започва от вторник и продължава до 30 юни

От iNews.bg

Излезе първото класиране за професионалните и профилираните училища след 7 клас. Резултатите могат да се проверят на сайта: 7klas.mon.bg, съобщиха от Министерството на науката и образованието (МОН).

От ведомството информират, че ако ученикът кандидатства в региона, в който е полагал изпитите, проверката на класирането става с въвеждане на ЕГН и входящ номер. Ако обаче е кандидатствал в регион, в който не е полагал изпити, проверката на класирането се прави по ЕГН и избор на желания регион.

Учениците могат да се запишат в училищата, в които са приети, от утре до 30 юни. Ако ученик иска да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран на първо класиране. Срокът за това е също от утре до 30 юни. Учениците, които на първо класиране не са приети никъде, автоматично участват във второто.

За втора поредна година в Софийската математическа гимназия се влиза с най-висок бал от изпитите след 7-и клас. След нея по най-висок минимален бал се нарежда Първа немска гимназия - с 33,752, следвана от 73-то училище, което от шесто минава на трето място, Испанската гимназия, Първа английска гимназия, Втора английска гимназия и Френската гимназия.

Най-високият минимален бал за паралелка отново е в СМГ - 35, 216, съответно за природо-математически профил с немски език. Най-желаните паралелки пък са в Испанската гимназия и 22-ро СОУ училище.

Закрити са 25 паралелки, като 18 от тях са профилирани, останалите са професионални.

 



Водещи

Най-четени