Изложба под надслов "Шедьоври на живописта" се провежда в Силистра 26.10 | 17:32

Регионалната библиотека в града показва творби на известни европейски художници

От Ивайло Ангелов

Около 20 репродукции на творби от Кореджо, Гоя, Шагал и други велики художници показват в Регионалната библиотека в Силистра. Те савключени в излжбата " Шедьоври на живописта ", подредени във фоайето на първия и етаж и запланувана да продължи до края на октомври. 

Представени са различните направления в европейското изобразително изкуство през периода от 15 - ти до 20 - ти век. Могат да се видят великолепни портрети, пейзажи, натюрморти, както и някои по - авангардни и абстрактни неща. Допълнително в стъклени витрини са показани дузина цветни албуми за най - известните галерии и колекции на Стария континент. 

Всички материали са подбрани от богатия фонд на библиотеката, решила да ги изтъкне по този начин. Специално репродукциите тя е купувала през годините със собствени средства от Немския културен център. Наскоро им постави и нови стилни рамки, направени от варненска фирма по специален проект. Чрез тях изложбата става още по - завладяваща, привличайки множество посетители, споделиха от колектива. 

Водещи

Най-четени