Измамници печелят от трагедията на блъснатата в Пловдив Катя 11.06 | 13:00

Гръцкият студент, блъснал момичето, вече е в България

От iNews.bg

Измамници печелят пари от трагедията на блъснатата в Пловдив Катерина Матеева. Те събират пари от името на момичето, което бе премазано на спирката до моста Герджика в Пловдив, с обяснение, че средствата ще отидат за лечението ѝ. Това стана ясно от пост на момичето в личната му Facebook страница.

"ВНИМАНИЕ, МОЛЯ!! В момента по ГЛАВНАТА НА ПЛОВДИВ няма никакви акции за събиране на пари за мен. Не вярвайте и не се връзвайте на хора с обявени суми за мен. По главната има някакви кутии с мои снимки и е обявено,че се събират 100 000 лв. за моята рехабилитация. МОЛЯ НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ! ТОВА НЕ Е ИСТИНСКО, НЕ Е ЗА МЕН", е написала Катя.

В същото време стана ясно, че Христос Боскос, който връхлетя на автобусна спирка и едва не уби момичето, вече се е прибрал в България. Това съобщават от районната прокуратура.

Веднага след като гръцкият студент е влязъл в Пловдив, адвокатът му се е обадил на дознателя по делото, за да го уведоми, че Боскос вече е на разположение и е спазил сроковете, допълва регионалният сайт Marica.bg.

Мнозина се съмняваха, че Христос Боскос ще се върне в България. Имаше опасения, че ще се покрие, но в такъв случай щеше да бъде обявен за издирване в целия Европейски съюз. Отсега нататък Боскос ще се явява лично на делата срещу него. Чака се да стартира делото.

Боскос е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда. Блъснатата девойка претърпя две сложни операции на краката. Катя ще проходи, дадоха надежда лекарите. Няма причина, ако мъжът поиска отново да отиде го Гърция, да му бъде отказано.

Водещи

Най-четени