Измамници се правят на служители на “Софийска вода” 13.01 | 12:28

Те пломбират водомери срещу пари, дадени на ръка

От Елена Кирилова

Множество сигнали за измамници, представящи се за служители на "Софийска вода” АД са подадени от граждани през последния месец, съобщават от дружеството.

Измамниците събират на ръка пари за пломбиране на водомери и не издават платежен документ. Според очевидци става дума за хора с облекло на "Софийска вода”, които установяват, че водомерите трябва да бъдат пломбирани. След извършването на процедурата, те настояват потребителите да заплатят веднага поставянето на пломбите.

От дружеството обясниха, че подобни услуги по монтаж, тестване и пломбиране на индивидуални водомери се извършват единствено след като клиентите заявят предварително желание за това на специален телефон.

Гражданите трябва да знаят, че служителите на фирмата са длъжни да се легитимират, като покажат служебната си карта. На нея са посочени името, фамилията и длъжността, както и снимка на служителя.

Освен това на картата е посочен телефонен номер, на който може да се позвъни при усъмняване в самоличността на представителя на дружеството. Всеки, който получи отказ да види служебната карта, може да се обърне към полицията за съдействие.

Водещи

Най-четени