Изненадващо! Вижте кой е новият зам.-председател на КФН 24.01 | 10:16

НС избра Ралица Агайн за мандат от 6 години

От Ивелина Георгиева

Ралица Агайн е новият заместник-председател на Комисията за финансов надзор. Тя бе избрана от Народното събрание за 6-годишен мандат. 128 депутати гласуваха "за", 9 "против" и 7 се въздържаха.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков вкара извънредна точка в дневния ред. Освен кандидатурата на Агайн бе предложен и нов член на Комисията за финансов надзор в лицето на Владимир Савов.

Ралица Агайн заяви, че пред Комисията за финансов надзор предстои огромна промяна в областта на законодателството. Според нея се налага въвеждането на по-високи изисквания в защита правата на потребителите и в застрахователната дейност на България.

Владимир Савов посочи, че приема новия пост смело и с вдъхновение. След като бяха избрани за постовете, двамата номинирани положиха клетва.

Георги Кадиев от БСП изрази несъгласие с начина, по който се прави предложението. Той изтъкна, че отчета на комисията все още не е приет в Народното Събрание и въз основа на него ще може да се направи преценка дали има нужда от смяна на членовете.

"Не виждам никаква причина тази сутрин да вкарваме извънредна точка. Да не говорим, че хората които трябва да бъдат сменени трябва първо да бъдат изслушани", каза Кадиев и допълни, че няма да подкрепи тези кандидатури.

След това бе направено предложение от депутата от БСП Димитър Горов точката да отпадне от дневния ред, но предложението му не бе прието.

Извънредният избор на двамата кандидати се наложи, тъй като на двама от членовете на комисията мандата е изтекъл още през юни 2013 г.

Водещи

Най-четени