Изнесохме се в Гърция за Съединението 09.09 | 12:00

Над 195 000 души са преминали българо-гръцката граница само за 3 дни

От Цанка Донкова

Повече от 195 000 души са преминали българо-гръцката граница на петте гранични контролно-пропускателни пункта в двете посоки за трите почивни дни според данните на Главна дирекция "Гранична полиция".

Засилен е трафикът на превозни средства през ГКПП Златоград и ГКПП Ивайловград.

Маршрутът по посока Петрич – Кулата се пренасочва през Марино поле – Чучулигово – Кулата.

Движението е регулирано с необходимите пътни знаци и табели. Временната организация и безопасността на движението за този етап е за периода до 12 септември 2013 г.

Временно въведени ограничения има на пътя Благоевград – ГКПП Станке Лисичково заради превантивен ремонт. През светлата част на деня ще е затруднено движението и на пътя София – Кулата. Предвижда се ограничението да продължи най-късно до 2 октомври 2013 г., допълва агенция "Фокус".

Пътуващите към и от Гърция могат да използват пътя от ГКПП Илинден. На сръбско-българската граница и българо-македонската граница движението е нормално.

Фериботите по река Дунав се движат по график. В област Благоевград във връзка с изграждане на автомагистрала "Струма" Лот 4, в участъка Марикостиново – Кулата ще бъде затворено движението. Организирани са обходни маршрути Марикостиново – Марино поле – Чучулигово – Кулата.

Водещи

Най-четени