Изписаха и третото пребито момче от Раднево 13.05 | 13:58

Съдът потвърди обвинението в опит за убийство към четиримата биячи

От iNews.bg

27-годишният Живко Жеков от Раднево, който беше намушкан с нож от местни роми по време на сбиване заради отнето предимство, бе изписан от старозагорската болница. Посрещнаха го и двамата му приятели - Георги и Цветелин, които също бяха пребити от четиримата биячи от ромската махала в града, предаде БГНЕС.

На Живко е бил нанесен и удар с нож в горната лява част на гърба, който проникна в гръдната кухина и засегна белия му дроб. Младежът претърпя спешна операция и още три месеца ще остане под лекарско наблюдение.

Междувременно Пловдивският апелативен съд потвърди вчера обвинението в опит за убийство на четиримата биячи: Калчо Иванов на 39 г., Антон Иванов на 22 г., Динко Асенов на 23 г. и Стефан Иванов на 19 г.

На твърдението на защитата, че тримата пострадали са се занимавали с разпространение на наркотици, Живко заяви, че нито е ползвал, нито е виждал наркотици през живота си.

Припомняме, че жестокият побой над четирите младежи предизвика вълна от протести на българското население в Раднево. Хората от града настояват за строги наказания за извършителите. Напрежението там не стихва.  

Водещи

Най-четени